Projekt MODER STOL – nekdo misli nate

Učenci POŠ Dvorjane, smo v oddelkih podaljšanega bivanja sodelovali v UNESCO projektu Moder stol – nekdo misli nate, ob katerem smo neizmerno uživali.

Z učenci OPB 1 smo z veseljem sodelovali v zgoraj omenjenem projektu. Na splošno že veliko časa namenimo pogovoru, dejavnostim, ki so medgeneracijsko obarvane. Zato smo tudi temo projekta namenili medgeneracijskemu sodelovanju. V bližini naše podružnice je medgeneracijski center Duplek Danica, s katerim vsi zelo radi sodelujemo in smo tam vedno dobrodošli. Naš moder stol je zato tam dobil posebno mesto. Nanj smo napisali spodbudne misli, ki smo jih namenili vsem obiskovalcem centra.

Življenje se nikoli ne ustavi, a mi se lahko. Osredotočimo se nase, globoko vdihnemo, si naberemo novih moči ter na svet pogledamo z drugačnimi očmi (Timea Varga).

V OPB 2 dajemo velik poudarek prijaznosti. Skozi vse leto se skozi različne dejavnosti trudimo, da bi med seboj spletli prijateljske vezi, da bi si znali prisluhniti in drug drugemu pomagati. Projekt Moder stol – nekdo misli nate, je bil še ena odlična priložnost, da širimo prijazne misli in sporočila. Projekt smo »otvorili« z ogledom videoposnetkov, ob katerih smo spoznali, da prijazne malenkosti delajo svet lepši. Odločili smo se, da bomo tudi mi primaknili kamenček v mozaik in polepšali dan s prijaznimi in pozitivnimi mislimi, ki smo jih zapisali na stol. Seveda smo ga najprej pobarvali v modro. Želimo si, da naša prijazna sporočila dosežejo čim več ljudi, zato smo se odločili, da bo naš moder stol potoval po našem domačem kraju in tako na različnih lokacijah, polepšal dan velikemu številu ljudi. Najprej smo ga postavili tja, kamor zelo radi zahajamo in kjer se ustavi veliko ljudi – h Kremkotu. Zdaj pa hitro vsi na sladoled, da bo dan slajši in lepši. Potem pa tudi ti naredi kaj prijaznega…

Učenci POŠ Dvorjane z mentoricama Martino Rožman in Tajo Lešnik

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.